RÅDET I

PRESSEN
Nyheder

Allan Polack: Skrappe regler bremser investeringer i nye virksomheder

September 9, 2022
JP Finans
Skrappe rapporteringskrav skræmmer pensionskasser væk fra investeringer i unge selskaber, lyder det fra tidligere PFA-chef Allan Polack og venturebranchen. Mere enkle regler vil give langt bedre muligheder for at skabe nye erhvervssucceser, lyder vurderingen.
Læs mere

Ligevær­dige partner­skaber

September 2, 2022
Børsen Executive
Hvis vi i Danmark vil bevare vores evne til at konkurrere med verdens førende nationer, er vi nødt til at gentænke måden, vi driver innovation og samarbejde på tværs af sektorer
Læs mere

Britt Melby: Ordent­lighed er et konkur­ren­ce­dyg­tigt værdigrundlag. 

September 1, 2022
Børsen Executive
At drive virksomheder med ordentlighed som værdisæt vil sætte Danmark forrest i den internationale konkurrence. Det er muligt at være konkurrencedygtige og samtidig have et ordentligt værdigrundlag. Det mener Britt Meelby, der er adm. direktør i Ambu og en af bidragyderne til bogen “Hvorfor Danmark?”, der udkommer 9. september
Læs mere

Topledernes ønskeseddel til Danmarks næste regering.

September 5, 2022
Ugebrevet Mandag Morgen
Danmark står midt i et af de største globale opbrud siden Anden Verdenskrig. Det stiller enorme krav til virksomhederne, for at de kan klare sig i de næste årtiers stærkt forandrede globale konkurrence. En kreds af fremtrædende erhvervsprofiler giver i en ny analyse deres personlige bud på, hvordan den danske konkurrencekraft kan styrkes, så Danmark kan tiltrække flere talenter, og virksomhederne kan sikre sig kapital.
Læs mere

Ulrik Vestergaard Knudsen i DR 2 Deadline: Enden på verden som vi kender den. 

April 13, 2022
DR 2 Deadline
Vi står overfor enden på verden, som vi kender den. Sådan lyder analysen fra en af Danmarks måske største diplomatiske kapaciteter. I næsten 3 årtier har han rådgivet udenrigsministre og statsministre om krig, katastrofer og internationale forhold. I aften gæster han Deadline med en dyster analyse. For måske ligger de bedste år nu bag os?
Læs mere

Allan Polack i TV2 Business Class om Dansk Konkurrenceevneråds 3. tilstandsrapport

April 7, 2022
TV2 Business Class
Ny rapport fra Dansk Konkurrnceevneråd udpeger Danmarks manglende evne til at modtage internationale talenter som problem for dansk konkurrenceevne.
Læs mere

Konkurrenceevne-tænketank: Danmark skal stramme op på ligestilling og offentligt-privat samarbejde

April 5, 2022
JP Finans
Politikere og virksomheder skal blive bedre til at udtænke løsninger sammen, bl.a. inden for kunstig intelligens, iværksættermiljø og ligestilling. Og så skal den skrappe udlændinge-retorik lukkes ned, lyder det fra råd med 20 erhvervsfolk.
Læs mere

Falcks topchef: Det politiske system har spillet fallit i forhold til at løse samfundsproblemer med reformer

April 18, 2022
Altinget
Det politiske system har spillet fallit i forhold til at lave reformer af samfundskomplekse problemstillinger. Sådan lyder det fra Jakob Riis, der vil gentænke flere nøglestrukturer i samfundet. "Vi er det vindende hold, som er begyndt at hvile på laurbærrene. Det er en farlig kombination," siger han.
Læs mere

Dansk Konkurrenceevneråd: Vi har en god og en dårlig nyhed Danmark

April 5, 2022
Politiken
Hvorfor skal klodens snart 8 milliarder mennesker vælge Danmark til i fremtidens konkurrence? Hvad kan Danmark tilbyde verden, som den ikke kan få bedre, billigere, nemmere, hurtigere, mere sikkert og pålideligt andre steder fra? Læs Dansk Konkurrenceevneråds kronik i Politiken
Læs mere

Hvordan kan Mærsk, Novo Nordisk og Ørsted undgå samme skæbne som Nokia?

September 24, 2021
Ugebrevet Mandag Morgen
Interview med René Svensen Tune, CEO, GN Store Nord og medlem af Dansk Konkurrenceevneråd. Verden er under hastig forandring. Fem globale megatrends udgør store risici for Danmark og danske virksomheder. Men også historisk store muligheder. De åbner for globale markeder til en værdi på over 60.000 milliarder kroner – svarende til mere end 1.600 Storebæltsbroer – viser ny analyse fra 20 fremtrædende erhvervsledere
Læs mere

Danmark bør lave et eksporteventyr ud af den digitale omstilling

September 30, 2021
Altinget
Esben Gadsbøll, formand for Danish Tech StartUp Association og medlem af Dansk Konkurrenceevneråd, vil gøre den digitale omstilling i Danmark til en eksportsucces. Ansvaret ligger i høj grad hos staten, mener han. Men det kræver, at vækstvirksomhederne forbliver på dansk jord, for det er særligt tech-virksomhederne, der skal hjælpe med at fastholde Danmarks høje velfærdsniveau, siger han.
Læs mere

Klumme: Hvad kan erhvervsledere lære af det danske herrelandshold i fodbold?

September 30, 2021
Børsen
Ulrik Juul Christensen, founder Area9 Lyceum og medlem af Dansk Konkurrenceevneråd har spurgt landstræner i herre​fodbold Kasper Hjulmand Hvorfor verden skal vælge Danmark og danske virk​somheder til i fremtidens konkur​rence..
Læs mere

PFA-boss: Forskere og virksomheder bør arbejde tættere sammen

September 27, 2021
Altinget
Det skal ikke længere være ufint at koble forskning og erhvervsliv tættere sammen. Det mener PFA Pensions topchef og medlem af Dansk Konkurrenceevneråd Allan Polack. "For mig at se er business, at noget bliver anvendt af mange, og som forsker vil man jo også gerne have, at ens forskning bliver anvendt af mange," siger han.
Læs mere

Silicon Valley-guru og direktør for tænketankEN REthinkX: Klimaforandringer kan være løst i 2035

September 29, 2021
DR 2 Deadline
Hvis blot vi fokuserer på at udvikle de teknologier, vi allerede har, kan klimakrisen være løst i 2035. Sådan siger Silicon Valley entreprenøren Tony Seba, der gæstede Danmark og Dansk Konkurrenceevneråd i september 2021
Læs mere

Dansk oecd-topchef advarer om ny global dagsorden efter corona

March 1, 2021
Altinget
Danmark har været 'en af globaliseringens absolutte vindernationer,' men efter coronakrisen står dansk erhvervsliv over for nye udfordringer, når vi går ind i anden generation af globaliseringen. Derfor har Industriens Fond nedsat Dansk Konkurrenceevneråd. "Danmark skal være en vinder i anden generationsglobaliseringen," lyder målet fra fondens topchef, Thomas Hofman-Bang.
Læs mere

Bjarne Corydon og Thomas Hofman-Bang deltager på ATV's Årsmøde 2021 Hvorfor Danmark?

May 12, 2021
ATV's årsmøde 2021
Bjarne Corydon og Thomas Hofman-Bang fortæller om Dansk Konkurrenceevneråd og rådets arbejde.
Læs mere

Erhvervsspidser samler tankerne: Sådan slipper vi innovationen løs i Danmark

May 3, 2021
Ugebrevet Mandag Morgen
Danmark har indtil nu været en af globaliseringens vindernationer. Men en ny verden venter efter corona. 20 fremtrædende erhvervsprofiler opfordrer til radikal nytænkning, hvis Danmark ikke skal køres over. Erhvervslivets kræfter skal slippes løs i frikommuneforsøg, særlige områder skal være Danmarks nye innovationszoner, og der skal oprettes både et sundheds- og et læringspartnerskab.
Læs mere

Dansk Konkurrenceevneråd: "Vi vil ikke kun sætte vores lid til, at politikerne kan redde det danske samfund"

March 10, 2021
Altinget
Danmark har været 'en af globaliseringens absolutte vindernationer,' men efter coronakrisen står dansk erhvervsliv over for nye udfordringer, når vi går ind i anden generation af globaliseringen. Derfor har Industriens Fond nedsat Dansk Konkurrenceevneråd. "Danmark skal være en vinder i anden generationsglobaliseringen," lyder målet fra fondens topchef, Thomas Hofman-Bang.
Læs mere

Læringsrejse for livet med digitaliseringen som hjælper

May 18, 2021
Ugebrevet Mandag Morgen
Interview med Ulrik Juul Christensen, CEO Area9 Lyceum og medlem af Dansk Konkurrencevneråd. Vores viden og kompetencer forældes hurtigere og hurtigere. Det skaber et globalt behov for intelligent digital læring, og blandt andre den danske virksomhed Area9 Lyceum forsøger at gribe muligheden. Vækstfonden satser millioner af kroner på ny dansk klynge om læringsteknologier.
Læs mere

Falcks direktør: Sammen kan vi hæve levetiden i en hel bydel

May 3, 2021
Ugebrevet Mandag Morgen
Falcks topchef, Jakob Riis, har en drøm. Han ønsker at gøre områder som Nordvest i København og andre lokalområder til en slags sundhedsfyrtårne i nyt, forpligtende partnerskab med det offentlige. “Fremsynet”, siger professor. Jakob Riis vil også gøre op med uforpligtende pilotprojekter og sikre en bedre udnyttelse af de milliarder af kroner, som det offentlige køber ind for årligt.
Læs mere

Industriens Fond udpeger 20 danskere til nyt konkurrenceevneråd

December 22, 2020
Altinget
20 danske erhvervsfolk - forenet i det private initiativ Dansk Konkurrenceevneråd - skal forsøge at skubbe til væksten efter Corona-krisen. Bag står Industriens Fond.
Læs mere

Her er det magtfulde råd, der skal genstarte Danmark

December 22, 2020
Berlingske
Mens Danmark styrer mod en næsten total nedlukning, er en magtfuld kreds bestående af 20 personer fra toppen af dansk erhvervsliv og forskningsverdenen blevet udpeget til et nyt konkurrenceråd, der skal komme med konkrete initiativer til at sparke gang i den coronaramte økonomi.
Læs mere
CEO INTELLIGENCE